سفارش تبلیغ
صبا ویژن

برای رشدکردن به آب وخاک ونورخورشیداحتیاج داردویک حیوان به

معنای تقوا:

تقوا به معنی کوشش در حفظ ونگهداری چیزی است ومنظور دراین جا نگهداری روح و جان از هرگونه آلودگی ومتمرکز ساختن نیروها در اموری است که رضای خدادر آن است.

ازآیات قرآن به خوبی استفاده میشود که تقوا همان احساس مسئولیت وتعهدی است که به دنبال رسوخ ایمان در قلب انسان بروجود او حاکم میشود واورا ازفجور وگناه باز می دارد،به نیکی وپاکی وعدالت دعوت می کند،اعمال آدمی راخالص وفکر ونیت اورا از آلودگیها می شوید.

قرآن ،تقوا را نقطه ی مقابل فجور ذکر کرده ،چنانکه در آیه8 سوره ی شمس میخوانیم :

«فا لهمها فجورها وتقواها»

((خداوند انسان را آفرید و راه فجور وتقوی را به او نشان داد)).   

قرآن هرعملی را که از روح اخلاص وایمان ونیت پاک سرچشمه گرفته باشد براساس تقوی می شمارد،چنانکه درآیه 108سوره ی توبه درباره مسجد قبا می فرماید:«لمسجد اسس علی التقوا من اول یوم احق ان تقوم فیه».

امیر المؤمنین علی (علیه السلام) درباره تقوی میفرماید:

بدانید گناهان همچون مرکبهای سرکش است که گنهکاران برآنها سوار میشوند،ولجامشان گسیخته می گردد وآنان را درقعر دوزخ سرنگون می سازد.اما تقوی مرکبی است راهوار وآرام که صاحبانش برآن سوار می شوند ،زمام آنها را به دست میگیرند،وتا قلب بهشت پیش می تازند.

ودرجای دیگر می فرماید:بدانید ای بندگان خدا که تقوا قلعه ای محکم وشکست ناپذیر است،اما فجور وگناه حصاری است سست وبی دفاع که اهلش را از آفات نجات نمی دهد وکسی که به آن پناهنده شود درامان نیست،بدانید انسان تنها به وسیله تقوا ازگزند گناه مصون میماند.

 

آثار تقوا:

1-تقوی زمینه پذیرش هدایت است.«هدی للمتقین»بقره/2

2-تقوا وسیله دریافت رزق از راههایی است که انسان گمان آن را ندارد«ویرزقه من حیث لا یحتسب»طلاق/3

3ـخداوند به متقین وعده داده که هرگز در بن بست قرار نگیرند«ومن یتق الله یجعل له مخرجا»طلاق/2

4-خداوند انواع حمایت ها وامدادهای غیبی خود را نثار افراد با تقوی میکند.«وعلموا ان الله مع المتقین»بقره/1194

5ـتقوا راه خوش عاقبتی ورسیدن به رستگاری است.«والعاقبة للمتقین»اعراف/128

6-«ان تتقوا الله یجعل لکم فرقانا»انفال/29

آیاتقوا محدودیت است؟

بعضی خیال می کنند تقوی محدودیت وزندان است،در صورتی که تقوی قلعه ودژ است. فرق بین زندان وقلعه آن است که زندان را از بیرون قفل می کنند ویک محدودیت تحمیلی است که با آزادی بشر سازگار نیست،اما قلعه را انسان خود انتخاب میکند وخودش از درون قفل می کند تا از انواع حوادث بیمه باشد.

راستی،ما که کفش به پامی کنیم،پای خود را بیمه می کنیم یا محدود؟

پس هرمحدودیتی بد نیست وهر آزادی ارزش نیست.همان گونه که هر توسعه ای ارزش نیست.زیرامیکروب سرطان هم گاهی دربدن توسعه پیدامی کند،وهر عقب گرد وارتجاعی بدنیست. بیمارانی که به پزشک مراجعه می کنند،هدفی جز برگشت به حالت قبل ندارند واین برگشت ارزش است. تقوی یعنی ایمن سازی عمومی.

سوال:اگر تقوا سبب نزول برکات است پس چرا کشورهای کافر وضع بهتری دارند؟

اولاآن کشورها ازنظر علم وصنعت جلو هستند،ولی ازنظر روحی وروانی آرامش ندارندازاین نظر آنان نیز مشکلات فراوانی دارند.

ثانیا اغلب کشورهای اسلامی ،تنها نام اسلام را باخود دارند وقوانین ورهنمود های دین اسلام درآنجا حاکم نمی باشد.


نظرات(0)
یکشنبه 25 دی 1390
دل نوشته

   نوشته شده توسط: mohammadreza bigdeli   
ارسال به ارسال به 100 درجه کلوب دات کام

هدف ازخلقت و زندگی چیست؟

برای چه آفریده شده ایم؟



2.امنیت

3.آزادی

که به بررسی هرکدام می پردازیم:

تربیت:

یک سلسله عوامل که موجودزنده برای رشد به آن احتیاج دارد مثلا درخت برای رشدکردن به آب وخاک ونورخورشیداحتیاج داردویک حیوان به غذانیازدارد انسان هم به همه ی احتیاجات گیاهی وحیوانی نیاز داردعلاوه برآن یک سلسله عوامل که همه درکلمه ی تعلیم وتربیت جمع می شود،که این عوامل به عنوان غذاهایی هستند که باید به موجود زنده برسد تارشد کند.

امنیت:

یعنی موجود زنده حیات دارد لوازم حیات راهم دارد اونیاز به امنیت دارد تا آن چیزهایی که دراختیار دارد ازاونگیرند،مثلا انسان جان دارد جانش را از او نگیرند،انسام ثروت دارد ثروتش را از او نگیرند.

آزادی :

آزادی به این معناست که در راه رشدوتکامل موانعی برسر راه او نباشد مثلا یک گیاه که می خواهدرشد کندموانع سرراه اونباشد،فرض کنید درخت چنار برای این که رشدکند نباید بالای سراو سقف قرارگیرد .پس آزادی یعنی چه ؟نبودن مانع.(انسان های آزاد انسان هایی هستند که با موانعی که سر راهشان هست مبارزه می کنندوتن به موانع نمی دهند.)

اقسام آزادی:

انسان که موجود تکامل یافته ای است به دو نوع آزادی نیاز دارد

1.باشد وصلابت بیشتری داشته باشد ،عک